Westmorland Home Office

Tebay

Back to

▼ Scroll for more

Following the success of award-winning Gloucester Services, the Westmorland Family have employed GHA for a second time. The new project is the creation of their new 1,300 sq m headquarters for their growing business.

Entrance

The Home Office will act not only as an office for 60 people, but will also provide space to develop recipes and train staff. Reflecting the ethos and brand of Westmorland, the simple, honest timber framed structure is clad in a black profiled fibre cement cladding, drawing inspiration from the surrounding rural vernacular.

Physical model

The clean silhouette of this barn combined with crisp detailing will create a contemporary but familiar modern rustic building.

Ground and first floor plans
Concept sketch
Concept interior

The open plan space is designed around the double height cafe/ kitchen at the centre of the building meaning the employees are not only connected to each other in a social and collaborative environment but keeping them connected to food as the heart of the business.

Sustainability axonometric
Long section